ROCAVIVA ÉS TERRAINDIA,

MANIFEST INDI


CONSCIÉNCIA-AMOR-ACCIÓ
OBRIR  ULLS, COR I MANS
elevar l'esperitROCAVIVA ÉS TERRA ÍNDIA

TERRA ÍNDIA ÉS MICRONACIÓ

Com a tal ens acollim a l'OMU: Organització de Micronacions Unides.


Rocaviva -un laberint de senders amb unes 600 roques treballades- és una part de Terra Índia. Que s’estén fins al fons de la vall i més enllà: un vast entramat de naturalesa salvatge, amb antigues feixes, bosc i camins abandonats que, amb el vist i plau i ajuda de l’Administració, convindria actualitzar.

Ho diuen els savis, i la ciència: “La Natura no pertany als humans, sinó els humans a la Natura”. Terra Índia és lliure de propietat privada, es pertany a si mateixa. No és de ningú i és de tothom, és de cadascú mentre la visita. La cuida i administra l’Associació Cultural Rocaviva, d’utilitat social i sense afany de lucre.L'ANY 2010, ROCAVIVA FOU  DECLARADA BÉ CULTURAL
-pels Consells Comarcals de la Cerdanya i de l'Alt Urgell-
Ara ens declarem micronació.

Som una entitat singular, sostenible i filantròpica. Habitem, treballem i dinamitzem un indret màgic, lúdic, iniciàtic i terapèutic, al servei de la gent i per un món més despert, pacífic, just i solidari.

Ens inspirem en la Filosofia Perenne, els Drets Humans i la Carta de la Terra. En ells es fonamenten els nostres estatuts, i en l’Ecologia Profunda, respectuosa amb el planeta i amb les persones, conscient de la unitat global, la interdependència i la necessitat urgent d'un canvi de paradigma, que comença en cada un i s’escampa, quan des del seu lloc i a la seva manera, actua amb consciència, paciència, amor, coratge i bon humor. Que són la guspira de la vida... i font de felicitat.

En nom del que queda escrit som micronació.

Disposem de territori, obra artística sòlida, personalitat jurídica, estatuts i presència a internet. La nostra bandera és blanca i tenim de himne el silenci.


“Tot territori o entitat, pel simple fet d’existir, té un lloc bàsic en dret internacional”

DEMANEM QUE ENS SIGUI RECONEGUT


cadascú a casa seva, pau i llum a la de tots


Terra índia, primavera  2019

DEFINICIÓ DE
CONSCIÈNCIA-PACIÈNCIA-AMOR-KORATGE-BONUMOR

CONSCIÈNCIA, és el coneixement i la percepció que té l’ésser humà de l’existència pròpia: cos, pensaments, sentiments, estats, actes... i de l’entorn immediat, local, nacional, global i còsmic.

PACIÈNCIA és fermesa i flexibilitat, perseverança davant les dificultats. És resiliència, tolerància, respecte i calma, necessaris per trobar més harmonia personal i social, i la millor solució als problemes. Paciència és saber esperar... i al seu moment actuar des de l’amor, el coratge i el bon humor.

AMOR és acceptar, apreciar, agrair la vida. És escoltar-se i escoltar, respectar-se i respectar. Amabilitat, bondat, compassió, són màgia poderosa, curativa i transformadora. Valorar i estimar, cuidar a tots els éssers i a totes les coses, és cuidar-se i estimar-se a si mateix/a. Tots som un.

KORATGE, és portar endavant una acció malgrat els obstacles. És encarar, amb amor i valentia, situacions difícils o perilloses, superant la incertesa, la por i el patiment. És persistir defensant els drets humans i un món millor; assumint, si cal, incomprensió, descrèdit o represàlies.

BONUMOR és relativitzar... lucidesa, alegria i lleugeresa. És abordar singularitats, egoismes, tensions i contradiccions, de manera respectuosa i creativa, a través de l’empatia i el somriure.

Tot va junt, practicant s’aprèn... Obrint mans, cor i ment, elevant l’esperit, s’eixamplen els horitzons. Aventura apassionant, la vida és un misteri. Cultivar valors humans reactiva potencials, genera salut, pau i felicitat. Des del seu lloc i a la seva manera, cadascú ho pot fer.


LA VIDA ÉS ARA

 cada dia únic, màgic i sagrat, mai no tornarà... viure’l plenament.
SI SENTS SOLIDARITAT AMB NOSALTRES,
 fes-te amiga o amic de Terra índia!

Envia un correu amb el teu nom a:  terraindia3@gmail.com

Automàticament quedarà registrat i et tindrem al corrent.


QUE TINGUIS UN BON DIA 

I, FACI BONA O MALA MAR, UN BON VIATGE PER LA VIDAAl voltant del foc sagrat un cercle màgic.
Lloc de trobada, espai ritual.

Cap comentari:

Publica un comentari