TRADUCTOR-TRANSLATOR-TRADUCTEUR-TRADUTTORE-ÜBERSETZER-ITZULPENA- MUTARJIM-ПЕРЕВОДЧИК-अनुवादक- 翻译器

MANIFEST INDI

 M A N I F E S T   I N D I
ROCAVIVA ÉS TERRA ÍNDIA


SOM I ENS DECLAREM  MICRONACIÓ

(cibernaciò ecosòfica, entitat lliure i solidària)

 

Com a tal ens acollim a l’OMU: 

Organització de Micronacions Unides


 

Rocaviva -un laberint de senders amb unes 600 roques treballades- és una part de Terra Índia. Que s’estén fins al fons de la vall i més enllà: un vast entramat de naturalesa salvatge, amb antigues feixes, bosc i camins abandonats que, tard o d'hora, amb el vist i plau i ajuda de l’Administració, convindrà actualitzar.

 

Ho diuen els savis, i la ciència: “La Natura no pertany als humans, sinó els humans a la Natura”. Terra Índia és lliure de propietat privada, es pertany a si mateixa. No és de ningú i és de tothom, és de cadascú mentre la visita.


Des de 2017 la cuidem i administrem l’Associació Cultural Rocaviva, d’utilitat pública i sense ànim de lucre.


 

L’ANY 2010 ROCAVIVA FOU DECLARADA BÉ CULTURAL,

-pels Consells Comarcals de la Cerdanya i de l’Alt Urgell-ARA TERRA ÍNDIA ENS PROCLAMEM MICRO-NACIÓ

 

Som una entitat singular, sostenible i filantròpica. Habitem, treballem i dinamitzem un indret màgic, lúdic, iniciàtic i terapèutic, al servei de la gent i per un món més pacífic, just, solidari i feliç.

 

Ens inspirem en la Filosofia Perenne, els Drets Humans i la Carta de la Terra. S’hi fonamenten els nostres estatuts, i en l’Ecologia Profunda, respectuosa del planeta i de les persones, conscient de la unitat global, la interdependència i la necessitat urgent d’un canvi de paradigma. Que comença en cada un i s’escampa, quan des del seu lloc i a la seva manera, actua amb consciència, paciència, amor, coratge i bon humor. Que són la guspira de la vida... i font de felicitat.

 

EN NOM DEL QUE QUEDA ESCRIT, 

SOM I ENS DECLAREM UNA ENTITATDisposem de territori, obra artística sòlida, 

personalitat jurídica, estatuts i presència a internet.


La nostra bandera és blanca i tenim de himne el silenci.


 

“Tot territori o entitat, pel simple fet d’existir, té un lloc irreemplaçable en dret internacional”


Demanem que en sigui reconegut. Preconitzem una 


FEDERACIÓ MUNDIAL DE POBLES LLIURES


Regida per un govern central de dones i homes savis.ACABADES LES GUERRES

eliminada l'enorme despesa militar,

sobrarien recursos per revertir el desastre actual

i per educar, alimentar i cuidar a tota la població.


Ara més que mai tots ho necessitem.

La Humanitat ho necessita.


 El CANVI DE MENTALITAT S'INICIA EN CADASCÚ

Transforma la teva vida

i t'ajuda a estar més sa i a ser més feliç.TOT VIATGE COMENÇA PER UN PAS


Cal fer-lo ara!LA UTOPIA SEMBLA UNA FOLLIA

 fins que es realitza.

Llavors és per tots reconeguda.


 

cadascú a casa seva, pau i llum a la de tots


 

Terra índia, primavera  2019

 OBRIR ELS ULLS

EL COR, LES MANS


elevar l'esperit
INFORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA


CONSCIÈNCIA

és el coneixement i la percepció que té l’ésser humà de l’existència pròpia: cos, pensaments, sentiments, emocions... i de l’entorn immediat, local, nacional, global i còsmic.


PACIÈNCIA

és fermesa i flexibilitat, perseverança davant les dificultats. És resiliència, tolerància, respecte i calma, necessaris per trobar més harmonia personal i social, i la millor solució als problemes. Paciència és saber esperar... i al seu moment actuar des de l’amor, el coratge i el bon humor.


AMOR 

és acceptar, apreciar, agrair la vida. És escoltar-se i escoltar, respectar-se i respectar. Amabilitat, bondat, compassió, són màgia poderosa, curativa i transformadora. Valorar i estimar, cuidar a tots els éssers i a totes les coses, és cuidar-se i estimar-se a si mateix/a. Tots som un.


CORATGE

és portar endavant una acció malgrat els obstacles. És encarar, amb amor i valentia, situacions difícils o perilloses, superant la incertesa, la por i el patiment. És persistir defensant els drets humans i un món millor; assumint, si cal, incomprensió, descrèdit o represàlies.


BON HUMOR 

és relativitzar... lucidesa, alegria i lleugeresa. És abordar singularitats, egoismes, tensions i contradiccions, de manera respectuosa i creativa, a través de l’empatia i el somriure.


TOT VA JUNT, PRACTICANT S'APRÉN

Obrint mans, cor i ment, elevant l’esperit, s’eixamplen els horitzons. Aventura apassionant, la vida és un misteri. Cultivar valors humans reactiva potencials, genera salut, pau, alegria i felicitat. 


Des del seu lloc i a la seva manera, cadascú ho pot fer.


LA VIDA ÉS ARA

 cada dia únic, màgic i sagrat, 

mai no tornarà... viure’l plenament


 


ELS DRETS HUMANS

Considerem que el respecte a la dignitat és inherent a tots els membres de la família humana i que els drets iguals i inalienables de cadascú constitueixen el fonament de la llibertat, de la justícia, el progrés i la pau al món.

Considerem que, del desconeixement i menyspreu dels drets humans, n'han derivat actes de barbàrie que revolten la consciència de la humanitat, i que ha esdevingut la més alta aspiració humana l'adveniment d'un món on les persones, alliberades de la ignorància, la violència, la misèria, la por... tinguin dret a exercitar lliurement les seves capacitats i assolir el màxim benestar i felicitat possible.

Article 1. Tots els éssers humans són iguals en dignitat i en drets. Estan dotats de raó, consciència, sentiments... i els cal mantenir-se entre ells amb esperit de fraternitat.

Article 2. Qualsevol persona pot prevaler-se de tots els drets i llibertats que aquesta Declaració proclama, sense cap distinció de raça, color, sexe, llengua o religió, d'opinió política o d'altra mena, origen nacional o social, o de qualsevol altra classe. 

Article 15. Tota persona té dret a una nacionalitat. A ningú es privarà de la seva, ni del dret a canviar de nacionalitat, la qual atorga identitat, drets, llibertats i obligacions.LA CARTA DE LA TERRA
-extracte del preàmbul-

Estem en un moment decisiu. Els éssers humans hem adquirit l’habilitat d’alterar el medi ambient i els processos evolutius. La manca de visió i la incorrecta utilització del coneixement i del poder, amenacen la vida i els fonaments de la seguretat local i global.

La Terra és la llar de tots els éssers vius. Ella mateixa és viva. Tots formem part d’un món en evolució. Som membres d’una comunitat interdependent, amb gran diversitat de formes de vida i cultures, que cal respectar i cuidar.

Els beneficis del desenvolupament no es comparteixen de manera equitativa i la distància entre rics i pobres creix constantment. La injustícia, la pobresa, la ignorància i els conflictes violents s’estenen arreu del món i són causa de mort i molt patiment.

Disposem del coneixement i la tecnologia per proveir tothom i per reduir l’impacte sobre el medi ambient. L’emergència d’una societat civil global està creant noves oportunitats per construir un món veritablement democràtic i humà.

Immersos en la nostra gran pluralitat, som una família terrenal amb un destí compartit. La protecció de la vitalitat, la varietat i la bellesa de la Terra és un deure sagrat. L’alternativa és clara: necessitem canvis profunds. Cal tenir cura de la Terra, o bé participar de la seva destrucció i de la nostra.

Els desafiaments que tenim al davant requereixen una visió ètica global. Una vegada satisfetes les necessitats bàsiques, el desenvolupament humà significa primordialment ser més, no tenir més. És temps d’assumir un nou paradigma.

LA FILOSOFIA PERENNE

És un conjunt universal de veritats i valors comuns a tots els pobles i cultures. És el fil conductor entre moltes filosofies i religions (abans que aquestes esdevinguin estructures jeràrquiques que en lloc de despertar adormen, fanatitzen i esclavitzen). Basada en una Ciència Sàvia, holística, respectuosa, desperta, creativa... preconitza una espiritualitat laica, sense creences cegues, ni religions absurdes, adoradores de deus inventats a imatge i semblança humana.


L'ECOLOGIA PROFUNDA
(ECOSOFIA)
 
Es basa també en el creixement espiritual i material del planeta a través de la solidaritat, el respecte mutu i l'amor per l'entorn, considerat com una unitat inseparable, en tota la seva diversitat de persones, pobles i cultures.

Implícitament totes aquestes disciplines proposen canvis culturals, socials i econòmics per aconseguir la unió i  convivència harmònica entre els éssers humans, els altres éssers vius i l'entorn del què tots formem part.

Preconitzen una societat unificada i connectada a valors humans, espirituals i universals, on la singularitat s'harmonitza amb la pluralitat. El centre amb la perifèria. Per tal d'anar generant un nou paradigma i poder deixar enrere segles d'obscurantisme: inconsciència, ignorància, explotació, violència, guerra i patiment.

Es tracta de, esquivant l'aniquilació, fer un pas evolutiu en la història de la Humanitat i obrir-se a una Nova Era. A noves dimensions de l'existència, ja potencials en cadascú i en tots.
SI D'ALGUNA MANERA VOLS PARTICIPAR, CONTACTA!


 info@rocaviva.cat 


  terraindia3@gmail.com

  

 


Cap comentari:

Publica un comentari